Cum sa iti faci singura un ruj de buze rezistent

Heyyy,

De cate ori ti s-a intamplat sa cauti o anume nuanta de ruj si nu ai gasit? De multe ori, nu-i asa? Si mie mi s-a intamplat de multe ori, recunosc, sau la cateva sedinte foto sa mi se ceara o anumita culoare de ruj care din nefericire nu se regasea in case-ul meu… Atunci a trebuit sa improvizez!

Am sa te invat si pe tine cum sa iti faci singura un ruj de buze rezistent. Atentie insa, termenul de valabilitate este mic, ca atare nu iti recomand sa faci o cantitate mare de produs, dar la cat de usor este de realizat, nici nu este nevoie pentru ca vei putea face asta in fiecare zi, in orice nuante vrei tu.

Necesare:

– vaselina cosmetica – o gasesti in farmacie sau in unele plafare

– orice fard compact sau pulbere

– o picatura de solutie ce transforma fardul obisnuit intr-unul rezistent. Eu folosesc Duraline de la Inglot.

– o spatula

– o paleta pentru amestecul ingredientelor

IMG_0867IMG_0871

Iata ce trebuie sa faci:

– alege fardul in nuanta preferata pe care vrei sa o transformi in ruj. Eu am folosit un fard pulbere rosu. In cazul in care fardul tau este unul compact, atunci cu spatula rade putin, dar putin de tot si cu grija, si pune doza obtinuta pe paleta. Tot cu spatula ia o cantitate mica(un varf de spatula) de vaselina cosmetica si pune-o langa fardul pulbere iar mai apoi o picatura de Duraline sau orice alt produs similar. Poti renunta sa adaugi Duraline insa rujul nu va fi atat de rezistent. Cu pensula de buze amesteca cele 3 ingrediente pana la omogenizare. Vei obtine astfel un ruj de buze cu o consistenta cremoasa, foarte pigmentata si rezistenta. Te asigur ca produsul obtinut va rezista mult timp pe buze. Daca ai facut o cantitate mai mare atunci pune-l intr-o cutiuta cu capac pentru depozitarea cosmeticelor si pune-l in frigider unde se pastreaza cateva zile.

IMG_0849IMG_0851IMG_0856IMG_0854*(Fotografiile sunt facute in lumina diferita, iar swach-ul nr 2 este in lumina naturala de afara.)11007567_10202516460233112_2049608784_nRujul astfel obtinut l-am folosit la machiajul Andreei! Frumos, asa-i?

Poti face o multitudine de culori de ruj, de la nude, la rosu sau chiar negru, care sa iti foloseasca la machiajele de beauty, fashion sau fantasy!

Abia astept sa imi spui cum te-ai descurcat!

Pana data viitoare, cu drag te imbratisez!

xoxo Monica

 

 

© Monica Panait | All rights reserved!
Web design - Artpro