Ce trebuie sa faci pentru a obtine un machiaj rezistent

Ne confruntam mereu cu problema unui machiaj care nu rezista si mereu dam vina fie pe produse, fie pe tenul nostru, cand in realitate nu folosim produsele potrivite sau pur si simplu tehinca folosita nu este cea care trebuie. Putem obtine un machiaj rezistent chiar si cu produse de mass market nu doar cu produse profi sau de la vreun brand de lux.

Iata pasii ce trebuie sa ii urmezi pentru ca machiajul tau sa tina ore bune:

Demachiere, tonifiere si hidratare

Nu incepe niciodata machiajul fara o demachiere a tenului, chiar daca abia te-ai trezit din somn. Dupa demachiere urmeaza lotiunea tonica. Aceasta are rolul de a inlaturaa urmele de demachiant. Urmatorul pas este aplicarea unei creme hidratante. Foloseste intotdeauna produse potrivite tipului tau de ten, este foarte important.

Primer

Primer-ul stabilizeaza fondul de ten si ii ofera o durabilitate mult mai mare acestuia. Se aplica inaintea fondului de ten.

Fondul de ten, anticearcan si pudra

Alege un fond de ten potrivit tipului tau de ten. Nu il incarca inutil daca nu ai nevoie de acoperire ci doar de uniformizare.

Daca alegi sa aplici fondul de ten cu degetele, atunci fa acest lucru prin tapotare. La fel si anticearcanul. Fixeaza totul cu pudra. Iti recomand pudra libera deoarece incarca mai putin decat pudra compacta. Aplic-o cu pamatuful special prin presare, iar mai apoi inlatura surplusul cu o pensula speciala pentru pudra, fara sa exerciti presiune asupra acesteia.

Primer pentru pleoape

Folosind acest produs, vei rezolva problema fardului strans in pliul pleoapei. Culoarea acestuia va fi mai intensa, fardul nu se va mai strange in pliuri si durabilitatea va fi mult mai mare. Poti folosi farduri compacte sau sub forma de pulbere.

Rujul

Daca nu ai un ruj rezistent la transfer, atunci incearca urmatorul truc:

  • cu un creion de buze, traseaza conturul acestora, iar mai poi aplica creionul pe intreaga suprafata a buzelor.
  • aplica rujul dorit, preseaza un servetel uscat pe buze pentru a inlatura surplusul de produs.
  • pune foarte putina pudra liber pe buze
  • reaplica ruj

Te asigur ca machiajul buzelor va ramane impecabil mult timp.

Un alt trick despre cum sa obti un ruj rezistent il vei gasi in articolul pe care l-am scris acum putin timp (aici…)

Iar daca nu ai timp de mers la cumparaturi poti opta pentru achitionarea de cosmetice online. In general fiecare produs este insotit de o descriere a acestuia, pentru ce tip de ten este potrivit si ce ingrediente contine.

Cu drag te imbratisez,

xoxo Monica

© Monica Panait | All rights reserved!
Web design - Artpro